Надал: Все някога отново ще спечеля турнир



03-04-2010 02:55 | Николай Драгиев

Рафаел Надал оцени като "позитивен" сезона на твърди настилки в Америка. Два полуфинала в Маями и Индиън Уелс са добро постижение според него. Рафа е убеден, че добрата му игра ще помогне да се представи максимално добре на започващия сезон на клей. Той поздрави за победата Анди Родик, който е "сред топ-играчите, от които винаги може да загубиш".

"Контролирах мача и всичко беше наред до средата на втория сет. Тогава той почна да сервира отлично, стана много агресивен. Тази промяна ме изненада, но той заигра наистина добре," призна Рафа.

Според Рафа ретурите му в този мач са го предали. "Не успявах да връщам достатъчно добре. Той се възползва и играеше сервис-воле дори на втори. Все пак съм доволен въпреки загубата. Два полуфинала в Америка по принцип е добро постижение. Съжалявам, че паднах в 3 сета и в двата случая. Изиграх някои добри мачове и извличам позитивното от случилото се. Някой ден отново ще спечеля турнир," обясни още той.

"Когато играеш с най-добрите в света, е нормално да загубиш. Анди е един от тези играчи. Побеждавал съм го в други случаи, но днес той бе по-добър и му пожелавам успех във финала. Миналата седмица на полуфинала бях трагичен, а днес не беше толкова зле. Щастлив съм от играта си и опитвам да давам най-доброто от мен. Така ще бъде и в Монте Карло след 10-ина дни," завърши Матадора.

 

КЪДЕ ЩЕ ИГРАЕ РАФА НА КЛЕЙ ВИЖТЕ ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини