БФТ отбелязва Световния ден на тениса с детски турнир



01-03-2013 12:06 | Станко Димов

Българската федерация по тенис ще отбележи Световния ден на тениса 4 март с турнир за деца, който е част от програмата на БФТ „Тенис 10”. 50 момичета и момчета на възраст девет и десет години са се записали за участие в турнира за купа „3 март” на „зелен” корт, който ще се проведе в събота и неделя в столичната зала „София”, успоредно с държавното първенство за жени, чиято основна схема стартира на 2 март.

Двубоите на децата започват в събота от 14 часа. Организаторите са подготвили освен традиционните купи и грамоти и редица изненади, свързани със Световния ден на тениса, посветен на 100-годишнината на Международната федерация по тенис ITF.

В събота, неделя и понеделник денят ще бъде отбелязан в целия свят. Някои от най-известните настоящи и бивши тенисисти ще вземат участие в демонстративни двубои, ще има много детски турнири. Целта на тази инициатива е да се популяризира красивият спорт и повече хора да започнат да се занимават с тенис.

"Световният ден на тениса ще бъде една възможност да поставим нашия спорт под светлината на прожекторите. Очакваме с нетърпение събитията по целия свят и се надяваме, че 210-те национални федерации, които са членове на Международната тенис федерация, ще подкрепят тази идея и ще проведат подобни тенис инициативи в техните страни", заяви президентът на ITF Франческо Ричи Бити при обявяването на инициативата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини