ВИДЕО: Шедьоври на Гришо спорят за "Удар на годината"



28-02-2013 12:32 | Станко Димов

Удари на Григор Димитров водят в класацията за най-атрактивни от началото на новата година в тениса. Изборът е на американската телевизия ESPN. В текста обаче има откровени глупости, тъй като най-добрият български тенисист е обявен за 22-годишен (той все още е на 21) литовец?!

Най-важното според сайта на телевизията е връзката на Димитров с Мария Шарапова, но правилно е припомнено, че удар на Григор от турнира в Базел бе избран за №1 на миналия сезон.

Избраните до момента изпълнения на нашата звезда са от турнира в Ротердам. Първият е от полуфинала с Хуан Мартин дел Потро, когато, стъпил на задната линия, Григор изпълни удар между краката си и върна топката в полето на съперника.

„Този елемент е задължителен, ако искате по време на вашите мачове зрителите непрекъснато да ахкат”, пишат американците, цитирани от „24 часа”.

Вторият удар на Димитров е от двубоя с неговия приятел и партньор на двойки Маркос Багдатис . Тогава талантът от Хасково стигна топката близо до мрежата, плъзна се и я завърши.

„Не всеки умее да се плъзга по твърди кортове, все едно играе на клей”, коментират от ESPN.

Третата номинация на Григор е от тренировка с Багдатис. Тогава и двамата опитваха да вдигнат във въздуха стиснатата с глезените топка и да изпълнят сервис. Нашият успя, а в избрания клип Димитров прави и ретур, коленичил на корта.

 

 

 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини