Джокович мечтае за „Ролан Гарос“, но мисли само за следващия мач



25-02-2013 13:33 | Николай Драганов

Световният №1 Новак Джокович през тази седмица ще се завърне на корта за първи път в турнири от календара на ATP след триумфа на Australian Open. От края на турнира в Мелбърн досега, той взе участие единствено за Купа „Дейвис“.

 

Сърбинът не крие, че голямата му цел през този сезон и да бъде максимално постоянен, а най-желаният трофей без съмнение е този от „Ролан Гарос“. Откритото първенство на Франция е единственият турнир от Големия шлем, който Ноле все още не притежава във витрината си.

 

„Опитвам се в максимална степен да мисля опростено и да не се натоварвам с дългосрочни планове и очаквания. Гледам напред единствено до следващия мач и бих предпочел нещата да продължат в същия дух“, коментира Ноле.

 

Той ще играе на двойки в Дубай заедно със своя брат, като първият им двубой е днес. Утре пък ще срещне в първи кръг своя сънародник и добър приятел Виктор Троицки.

 

Дългото отсъствие на Рафаел Надал и факта, че едва ли испанецът ще бъде на върха на своята форма по време на „Ролан Гарос“ му дава сериозни надежди, че този път ще успее да докосне мечтания триумф.

 

„Подобрих доста своята игра на клей, макар че това определено не е най-успешната ми настилка. За да направя нещо значимо обаче, ще трябва да бъда в отлично физическо състояние“, категоричен е Ноле.

 

„Мастърс 1000“ турнирите в Мадрид и Рим са много бързо един след друг, а след това идва и Големия шлем, където атмосферата и напрежението са коренно различни. Нещата определено се променят, когато наближи турнир от Шлема“, добави той.

 

Джокович направи невероятна серия през 2011-та година, като спечели три от четирите трофея от Голямата четворка, но се върна на земята през миналата година, когато успя да триумфира само в Австралия. Според него от тази гледна точка, 2013-та може да бъде много успешна.

 

„Да повторя през 2012-та постиженията от 2011-та бе невъзможно, така че да завърша като №1 бе невероятно за мен. Сега напрежението е по-малко и съм готов за нови предизвикателства“, завърши Новак. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини