Кей Нишикори триумфира в Мемфис без нито един загубен сет



25-02-2013 00:24 | Искрен Минчев

Японецът Кей Нишикори спечели своята трета АТР титла. Това стана на престижния ATP 500 турнир в Мемфис. Във финалния двубой той се наложи с 6:2, 6:3 над опитния Фелисиано Лопес.

Нишикори бе изключително стабилен в първия сет и с лекота спечели с 6:2. Той осъществи два пробива в подаването на Лопес и като цяло не остави съмнение в превъзходството си.

Във втората част на Нишикори се наложи да спасява няколко точки за пробив, но той се справи повече от добре с тази задача. В по-дългите разигравания той категорично доминираше и реализира ранен пробив.

При 5:3 той получи два мачбола при сервис на Лопес и успя да реализира втория. Така той стигна до турнирния успех след малко над час игра.

За радост на публиката по време на битката Нишикори успя да направи и интригуващия удар с гръб към мрежата "хот-дог".
   
За целия турнир в Мемфис е важно да се отбележи, че шампионът Нишикори не загуби нито един сет.

"Сервирах наистина добре през тази седмица. Опитах се да бъда максимално концентриран при важните точки. Усещането да спечеля тази титла е невероятно."

"Тренирам доста и ставам все по-добър. Надявам се да спечеля още титли съвсем скоро. Началото на годината е добро. Много съм щастлив от начина, по който играх днес", коментира Нишикори.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини