Ерани: Не очаквах да запиша дори победа в Дубай



24-02-2013 14:01 | Станко Димов

Сара Ерани остана изключително доволна от представянето си на турнира на твърди кортове в Дубай, където тя достигна до финал. В събота италианката отстъпи с 1:2 сета спора за трофея от бившата №2 в света Петра Квитова.

След двубоя Ерани сподели, че в началото на седмицата не е очаквала дори да премине първи кръг, тъй като настилката в Дубай е много бърза и не пасва добре на стила й на игра. В края на седмицата Ерани дори имаше шанс да спечели трофея.

„В началото на двубоя Квитова удряше топката много добре. Тя записваше печеливши удари от всички точки, затова трябваше да направя някаква промяна в играта си. Опитах се да излизам по-често на мрежата, защото от дъното на корта нямах шанс. Тя беше много стабилна и показа невероятна игра от основната линия. Опитах се да разнообразя моята игра и на моменти се получаваше”, коментира Ерани.

„Имах своите шансове в третия сет. Получих доста точки за приключване на гейм, но ги загубих. Ако бях изравнила за 2:2 гейма (бел.ред. водеше с 0:40), може би щеше да е друго. Но при 4:1 и 5:1 за Квитова вече нямаше какво да направя”, призна Ерани.

„Винаги е страхотно, когато играеш финал. Искам да отбележа, че кортът тук е доста бърз. Определено това не е любимата ми настилка и за мен беше доста трудно. От тази гледна точка достигането до финал е изключително постижение. Борех се много във всеки един двубой.

Ако трябва да бъда честна изобщо не предполагах, че ще запиша дори една победа на този бърз корт, а в края на турнира играх в двубоя за титлата”, сподели още италианката, която се чувства най-добре на червени кортове.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини