Марина Еракович с първа титла в кариерата си



24-02-2013 02:00 | Николай Драганов

Марина Еракович донесе първа титла на Нова Зеландия от 1989-та година насам, след като надигра фаворитката Забине Лизицки с 6:1 гейма в първия сет и отказване на германката на финала на турнира в Мемфис.

 

Това бе трети финал за Еракович в нейната кариера, който най-после бе успешен след две поражения от Захлавова и Арвидсон съответно през 2011-та и 2012-та година.

 

Намиращата се под №40 Лизицки пък падна жертва на вируса, който върлува из Мемфис и не успя да се противопостави и дори да доиграе срещата. За германката това бе седми финал и четвърто поражение.

 

Благодарение на триумфа си, намиращата се под №71 в света Еракович вероятно ще се изкачи до около топ 60. 

 

"Това е първата ми титла и съжалявам, че трябваше да дойде по този начин. Все пак поздравления за Забине - надявам се да се срещнем на още много финали в бъдеще", заяви шампионката.

 

Еракович и Лизицки са съответно на 24 и 23 години и имат светло бъдеще. В сблъсъците помежду им резултата вече е 2:2 победи.

 

"Съжалявам, че не успях да завърша мача. От няколко дни съм болна... просто не успях да играя по-добре. Марина изигра страхотен двубой", бе коментарът на германката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини