Пет съвета за повече асове от Грег Руседски



23-02-2013 13:07 | Николай Драганов

Грег Руседски е притежател на един от най-мощните сервиси в историята на мъжкия тенис. Неговият рекорд от 1998-ма в Индиън Уелс от 240 км/ч все още е в топ 10 на рекордните начални удари. Предлагаме ви няколко съвета за постигане на ас от самия Руседски...

 

Представете си, че има монета на определена позиция на корта. "Изберете си точка, която искате да уцелите. Представете си, че има малка монета - това е вашата цел. Когато бях на тренировка, винаги поставях конуси и други прицелни предмети - за сервис, който да извади съперника от корта, за сервис в тялото или за сервис в Т-то. Много често сервирайки в тялото получавате отлична възможност за ас на следващия сервис. Ако намирате добре целите си, ще постигате и желаните асове."

 

Хвърляйте топката еднакво.  "Ако противникът ви няма предварителна представа дали ще получи сервис встрани, в тялото или в Т-то, със сигурност ще му бъде много по-трудно."

 

Разучете съперника и къде обича да застава най-често. "Например Андре Агаси - той почти винаги прави първата крачка към своята бекхенд страна. Същото в голяма степен важи и за Новак Джокович. Така че, при тях двамата, би било добра идея да атакувате форхенда, ако търсите ас."

 

Миксирайте началния удар. "Ако използвате по-голям брой различни видове сервиси със сигурност ще имате по-добър шанс за повече асове. Когато решите наистина да потърсите точно това, съперникът ще е по-объркан и няма да знае какво да очаква. Понякога може да опитате изненада и на втори сервис, като потърсите неочакван ас."

 

Но не очаквайте да направите ас. "Ако ще играете сервис-воле, отидете към мрежата с идея, че трябва да изиграете това воле. Ако очаквате ас, топката ще се върне и ще имате сериозни проблеми."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини