Млади български надежди на силен турнир във Франция



21-02-2013 10:25 | Николай Драганов

Български тенисисти ще вземат участие в много силния турнир за момчета и момичета до 12 години, който започва на 1 март във френския град Оре.


При момчетата директно в основната схема влизат държавният шампион в зала Адриан Андреев и подгласникът му Симеон Костов (на снимката). Двубоите в схемата започват на 4 март. Андреев и Костов бяха част от отбора на България, участвал в зимната купа на Тенис Европа през януари.


При момичетата шампионката в зала Розалина Юсева и сребърната медалистка Мелади Тодорова ще започнат участието си в Оре от квалификациите на 1 март. Те също са националки с опит от квалификациите на зимната купа този сезон. Водач на групата ни е националният треньор Ивайло Трайков.


Българската федерация по тенис поема разноските по пътуванията на националите.


"Турнирът в Оре е изключително силен - той е като европейски еквивалент на "Ориндж Боул", и конкуренцията е страхотна. Надявам се българските тенисисти да запишат добри резултати във Франция, смятам че са добре подготвени за своето участие", коментира Трайков.


За класата на турнира, който датира от 1987 година, говори фактът, че в почетната листа на шампионите са имена като Рафаел Надал, Анди Мъри, Пол-Анри Матио, Ким Клайстерс, Динара Сафина и много други.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини