Ще видим ли пак истинската Шарапова?



Ще видим ли пак истинската Шарапова?
Свързани играчи
Тагове
02-04-2010 10:12 | Станко Димов

За втора година поред,  Sony Ericsson Open губи една от най-големите си звезди. И това не е нищо лично към Маями. Миналата година Шарапова все пак се появи на турнира, за да раздаде автографи и да се снима с феновете си - задължения по многомилионните и договори.

 

Самите фенове обаче искат повече от това да получат топка с подпис. Те искат да видят един от най-добрите атлети в света в действие - на корта, където Маша е най-силна.

 

Въпреки, че има само 3 титли от Големия шлем, Мария е една от най-големите звезди в съвременния тенис и когато е на корта, организаторите на турнири са спокойни за зрителския интерес.

 

Но в последните 2 години и всичките пари на света не могат да "поправят" това, което Мария иска. Странно или не, точно в този период от време, в което не бе на корта, Мария стана още по-богата.

 

За 2009 година Шарапова спечели с изявите си на корта "скромните" $896,619. За сравнение, предходната 2008 бе сравнително по-печеливша за Маша, която заслужи  $1,937,879. Какво показват цифрите тази година - $71,939, което и отрежда място извън Топ 50 по приходи за сезона.

 

Вик Брейдън, един от най-успелите треньори по тенис в нашата епоха, е направил проучване на повече от 2500 раменни стави за последствията от натоварванията при начален удар.

 

"Хората, които хвърлят топката силно над главата са по-податливи да наранят рамото си", сподели Брейдън. Както е известно, Шарапова пропусна около 9 месеца миналата година именно заради операция на рамото.

 

Шарапова започна да навлиза във форма тази година, след като спечели турнир в Мемфис, а след това стигна до трети кръг на Индиън Уелс. За жалост обаче Хубавата Маша получи нова травма, този път в лакета.

 

"Контузията и е в следствие на нерв от рамото. Ако става въпрос само за възпаление, Мария ще се възстанови", сигурен е Брейдън.

 

Понякога контузиите са склонни да почернят иначе някоя толкова обещава кариера. Шарапова е може би най-добрият пример за това.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини