Ще видим повторение на финала в Марсилия още във II кръг



19-02-2013 17:02 | Станко Димов

Бившият №3 в света Николай Давиденко достигна до втори кръг на турнира в зала в Марсилия едва за трети път в 8-те си участия. Руснакът се наложи с 6:2, 4:6, 6:2 над Серхий Стаховски след близо два часа игра.

Давиденко направи 5 пробива в двубоя и записа победа №3 от 4 сблъсъка със Стаховски, който към днешна дата е на незавидната позиция №100 в света. Във втори кръг Давиденко ще има повече от трудна задача – негов съперник ще бъде един от местните любимци и фаворити за трофея Жо-Вилфред Цонга.

Друг опитен играч – Микаел Лодра, също достигна до втори кръг в турнира. Французинът се наложи с 6:2, 6:4 над Давид Гофен (Белгия) и във втори кръг ще се изправи срещу Хуан Мартин дел Потро. Това ще бъде и повторение на финала в турнира от миналата година, когато аржентинецът триумфира.

Дел Потро влиза в надпреварата с приповдигнато самочувствие, след като в края на предишната седмица спечели трофея от друг турнир в зала – този в Ротердам.

Любопитното е, че за Лодра турнирът Open 13 в Марсилия се явява сред най-силните в кариерата му. 32-годишният левичар спечели титлата през 2010-а (победи Бенето на финала), а през 2009-а и 2012-а достигна до финал (загуби съответно от Цонга и Дел Потро).

Изненадата на старта дойде от Сомдев Деварман, който започна турнира като №354 в ранглистата. Индиецът се справи с Беноа Пер (Франция) след 7:6 (6), 6:7 (7), 6:4 в двубой, който продължи 2:37 часа. Във втори кръг Деварман ще премери сили с Бърнард Томич (Австралия).

ОСНОВНА СХЕМА В МАРСИЛИЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини