Рафа се завърна и към титлите! №51 стана факт в Бразилия



17-02-2013 19:48 | Николай Драганов

Бившият №1 в носител на 11 титли от Големия шлем Рафаел Надал триумфира с титлата на турнира от сериите ATP 250 в Сао Пауло, надигравайки на финала  с 2:0 сета (6:2, 6:3) Давид Налбандян.

 

След близо 7-месечно отсъствие заради травма в коляното и два загубени финала в Чили преди седмица, Рафа спечели титла №51 в своята кариера. Това е първи трофей за Надал от "Ролан Гарос" 2012 насам.

 

Испанецът не показа колебание и макар вчера да се поизмъчи с далеч по-скромен противник, днес бе много стабилен и показа част от нивото, което го изведе до всичките тези успехи в последните години. 

 

Рафа прояви страхотен характер и на старта на втория сет, когато изостана с два пробива, но въпреки това осъществи обрат и не загуби дори сет!

 

Налбандян и Рафа бяха партньори на двойки в началото на турнира, но заради желанието на Надал да пощади колената си, те се отказаха след една победа в първия си мач.

 

Днес аржентинецът бе равностоен в първия сет само в първите четири гейма. При 3:2 Надал стигна до преднина от 40:0 в сервиса на своя противник и от втория опит успя да пробие. В следващия гейм бе спасена точка за пробив, но все пак Рафа затвърди, а секунди по-късно проби за втори път с цената на сетбол - 6:2 в негова полза.

 

Втарата част започна тежко за испанеца - два пробива в полза на Налбандян и преднина от 3:0. Точно когато нещата изглежда вървяха към тежък трети сет за все още изпитващия болки Надал обаче, той показа защо толкова време бе №1 в света. 

 

Рафа спечели страхотните шест поредни гейма, в които проби три пъти подаването на опитния Налбандян и по този начин осъществи страхотен обрат за 6:3 гейма и 2:0 сета, с което грабна и титлата от турнира Brasil Open.

 

Така след поражението от Орасио Себайос на финала в Чили преди седмица, Рафаел Надал показа, че не само е отново на корта, за да играе тенис, но е готов и да печели трофеи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини