Винъс Уилямс продължава изумителното си представяне



01-04-2010 22:34 | Николай Драгиев

Феноменалната Винъс Уилямс продължава изумителното си представяне от началото на сезона. Американката разби с 6:3, 6:4 Марион Бартоли и се класира на финал на Sony Ericsson Open.

Седемкратната шампионка в Шлема не показа всичко най-добро от играта си, но въпреки това бе доста по-добра от французойката. В първия сет Винъс направи по-малко грешки и затвори с 6:3. Бартоли поведе с 3:1 във втория, но нищо повече. Бившата номер 1 включи турбото и спечели с 6:4.

Така финалът в надпреварата се очертава да е изключителен, тъй като в другия полуфинал ще играят Ким Клайстерс и Жюстин Енен.

 

"Хубаво е да съм на финал, но това не е достатъчно. Искам само титлата!", закани се Винъс. До момента американката прави уникална серия от 15 поредни победи, която е най-голямата в кариерата. Иначе в Маями Винъс е печелила три път трофеия - 1998, 1999 и 2001 г.

"Аз съм играч за големите мачове. Когато залогът е висок, се чувствам прекрасно и давам нещо повече от мен," обясни още бившата номер 1.

Повече от забавно обяснение за проблемите си в мача имаше Марион Бартоли. "Сякаш в обувките ми имаше лепило. Не можех да отскоча и сервисът ми отиваше все в мрежата," оплака се французойката. Тя не пропусна да похвали изящния дизайнерски екип на Винъс. "Тя изглежда невероятно. Лично я похвалих. Не е честно да се облича толкова добре. Чудех се да гледам нея, или топката," допълни още Бартоли.

До момента през сезона Уилямс има страхотната серия от 19 победи и само 1 загуба. Тя взе титлите в Акапулко и Дубай и игра  полуфинал на Australian Open. Там падна от китайката На Ли.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини