Един ден на Роджър Федерер в Ротердам



Един ден на Роджър Федерер в Ротердам
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
13-02-2013 13:04 | Станко Димов

Любимецът на публиката по време на 40-тото издание на тенис турнира „А-Бе-Ен АМРО”  от веригата на АТП. Швейцарецът Роджър Федерер пристигна в Ротердам събота вечерта в Двореца на спорта „Ахой” и има много натоварена програма.

Вижте по часове понеделникът на Федерер:

10,00 часа: Федерер прекарва сутринта на спокойствие в стаята си в хотел Манхатън. Или както се казва „затишие пред буря”, предвид предстоящото му през деня.

14,00 часа: № 2 в световната ранглиста вече е на централния площад. Там от няколко седмици стой едно ново произведение на изкуството – огромна тенис ракета. Рихард Крайчек и Роджър Федерер си правят снимка за спомен на фона на ракетата. Видима замръзналият Федерер често потрива ръце , за да се стопли. Всички бързо се отправят към колите, защото в града по течението на река Маас днес е изключително студено. Температурата навън е около или под нулата.

14,15 часа: Роджър прави кратка обиколка из района „Де Боомпяс”( „Дръвчетата). Много приятно място за разходка край реката в града, където през 1615 година са били засадени две редици с дървета и от тогава мястото носи името си . Именно там посетителите на Ротердам могат да видят флаговете с имената на победителите от турнира.  От името на общината на Ротердам кмет Ахмед Абуталеб, заедно с Роджър Федерер и издигна флага на победителя от миналата година.

14,42 часа:  Участниците в тенис турнира пристигат в „Ахой”.  Бързо оставят багажа си в съблекалните, защото им предстои пресконференция с представителите на медиите, а те вече чакат.

15,07 часа: „ Здравейте!” С тези думи Роджър Федерер поздравява приятелите си от пресата. Както винаги е много приятелски настроен към тях. „ Чувствам се като у дома си в Ротердам. Това е най-добре организирания тенис турнир на закрито в света с участието на много силни играчи и много голяма публика. Пълни зали.” Позволявам си да не се съглася с него за някои неща. Първо за първия кръг се купуваха билети малко на сляпо, защото домакините до късно вечерта в неделя не бяха готови с програмата на мачовете. Второ, снощи след мача на Цонга към 23 часа публика нямаше и Давиденко и Майер играха пред празни трибуни.

16,00 часа:
1600 фенове очакват Федерер на Корт №1. Предстой тренировка на швейцареца с Давид Гофен. Белгиецът чака Федерер заедно с треньора си, за да излязат на корта заедно.

16,33 часа: Федерер излиза на корта следван от камерите и фотографите. Тренировката започва. Докато тенисистите релаксиращо си подават и загряват, около тях бляскат светкавици от всеки ъгъл. За спомен или по работа, рекорден брой снимки са направени по време на тази кратка тренировка.
 
17,47 часа: Мускулите на играчите вече са загрели. По пътя към т.нар. „ лаундж на играчите”, Федерер се спира за няколко снимки с фенове. Докато почива Федерер разговаря и поздравява французина Беноа Пер за достигането му до финала в Монпелие. Следва душ и смяна на екипа.
 
18,30 часа: Федерер се отправя към лобито на банката официален спонсор на турнира, където ще проведе кратък разговор с поканените гости там.

18,40 часа: Първото му официално раздаване на автографи. Около подиума на т.нар. „Тенис Плац” го очакват екзалтираните фенове. Един по един почитателите му получават достъп до него, където освен че получават автограф, могат да се снимат с него или да разменят няколко думи с идола си.

19,22 часа: Предстои официалното откриване на турнира, разбира се, отново с участието на Роджър Федерер. Облечен с елегантен костюм, заедно с Естер Ферхеер (организаторката на турнира за инвалиди), Федерер трябва да разпрати един кош топки към публиката. Швейцарецът се шегува: „ Още една кратка тренировка.” Показват и кратко филмче с неговите победи за Големия шлем. „ Надявам се да спечеля поне няколко мача тази седмица” и след това с усмивка Федерер напуска корта .

 
19,59 часа: Роджър Федерер се отправя към катакомбите на „Ахой”. „Беше един напрегнат ден, но пък иначе щях да умра от скука. Нямаше да правя нищо днес. Радвам се, че можах да направя нещо за популяризирането на турнира. Нямаше проблем да изпълня всичко обещано към организаторите само в един ден.”
 
20,20 часа: На път към хотела Роджър пожелава лека нощ на всички.

Автор: Фани Богданова, специално за Sportal.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини