Холандец хвърли ранна бомба в Ротердам - Цонга е аут от турнира



11-02-2013 23:48 | Николай Драганов

Играещият с "уайлд кард" представител на домакините Игор Сислинг поднесе първата голяма изненада на турнира от сериите ATP 500 в Ротердам, след като отстрани световния №8 и поставен под №3 в схемата Жо-Вилфред Цонга с 2:1 сета.

 

Намиращият се под №77 в света Сислинг грабна първата си победа над тенисист от Топ 10 след 7:6(3), 4:6, 6:4 в отделните части за малко над два часа на централния корт в Ротердам. 

 

Холандецът спаси седем от възможните осем точки за пробив пред Цонга, а в края на третия сет при 5:4 в своя полза се възползва от петата предоставена възможност и спечели подаването на французина, с което си гарантира най-голямата победа в своята кариера до този момент.

 

„След края на мача емоциите взеха връх, но по време на него се опитах да остана спокоен, защото знаех, че ако успея да го сторя, ще имам своите шансове. Това е вероятно най-големият мач в моята кариера. В моята родина и пред тези хора. Благодаря на всички!“, заяви щастливият холандец.

 

Следващият съперник на Сислинг ще бъде №31 в света Мартин Клижан от Словакия, който по-рано днес се наложи над Пол-Анри Матио с 2:1 сета.

 

Разочарование в първи кръг претърпя и полският талант Йежи Янович, който отново има трудности да повтори играта си от края на миналата година, когато достигна до финал на „Мастърс 1000“ в Париж и успя да се изстреля в Топ 30 на световната ранглиста. Днес полякът обаче загуби с 2:0 сета от №65 в света Виктор Ханеску (Румъния).

 

Победа на старта записа петият поставен Жил Симон, който се наложи с 7:6(3), 6:4 над Даниел Брандс (Германия). Следващият съперник на Симон е друга изненада – италианският квалификант Матео Виола, който се намира под №145 в света, но това не му попречи да надвие №34 в света Марсел Гранойерс с 5:7, 6:3, 6:1.

 

В последния мач за деня Николай Давиденко и Флориан Майер трябва да излъчат съперника на Григор Димитров във втори кръг на турнира.

 

ОСНОВНА СХЕМА В РОТЕРДАМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини