Французин измести Гришо с една позиция в ранглистата



11-02-2013 11:08 | Николай Драганов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се смъкна в една позиция до №41 в световната ранглиста при мъжете, която бе обновена днес.

 

Загубата на тази рекордна за Гришо позиция се дължи на силното представяне на Беноа Пер, който достигна финал в Монпелие и събра достатъчно точки, за да задмине българина.

 

Димитров ще има шанс за нов прогрес в следващите дни, стига да успее да спечели точки на започващия днес силен турнир (ATP 500) в Ротердам. В първи кръг Гришо има за съперник Бърнард Томич, а мачът е днес следобед около 15:30чu. През миналата година хасковлията отпадна в първи кръг, така че няма точки за защитаване.

 

С една позиция, но напред, се предвижва Цветана Пиронкова и вече е под №43 в света. Най-високата позиция в кариерата на Цвети е №31 през септември 2010-та. Българката обаче ще има тежката задача да защити 125 точки от достигането си до трети кръг в Доха през миналата година. Турнирът започва днес, а Пиронкова играе утре срещу Ромина Опранди. Във втори кръг пък я очаква световната №1 Виктория Азаренка.

 

В топ 10 при мъжете няма промени, а в женската класация можем да отбележим влизането на Каролине Вожняцки под №10. На турнира в Доха пък отново са възможни куп промени в челните позиции, като с шанс за №1 са Азаренка, Шарапова и Серина Уилямс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини