Канада с историческа победа над Испания за Купа „Дейвис”



04-02-2013 11:27 | Станко Димов

Канада поднесе голямата изненада, след като отстрани Испания в първи кръг на Световната група за Купа „Дейвис”. Успехът стана факт в неделя вечер, когато Милош Раонич се наложи с 3:0 сета – 6:3, 6:4, 6:2 над Гилермо Гарсия-Лопес, като по този начин осигури на домакините непреодолим аванс от 3:1 победи. 

Както е известно Испания бе сред големите фаворити за трофея и през този сезон. Миналата година иберийците играха финал, а през 2011-а спечелиха отличието. В Канада обаче испанците бяха без най-добрите си четирима тенисисти – Рафаел Надал, Давид Ферер, Николас Алмагро и Фернандо Вердаско, което до голяма степен обяснява неочаквано ранното напускане на турнира.

От своя страна пък Канада, водена от Милош Раонич, за първи път в историята си достига до четвъртфинал в Световната група.

„Невероятно е. Това е постижение, с което всички трябва да се гордеем. Публиката беше страхотна и ни подкрепяше през цялото време. Не е лесно да се играе в такъв двубой, чувството е много по-различно. Това не е просто поредният мач от някой турнир. Мисля, че с успеха Канада заслужи уважение”, коментира Раонич.

„Още, когато видях жребия осъзнах, че ни предстои много труден двубой”, сподели от своя страна Алекс Кореча, капитан на Испания.

„Канада е опасен отбор, особено на тази настилка. Ние бяхме без някои от основните си играчи. Къде заради контузии, къде заради натоварения графика. Искам да благодаря на момчетата, които играха за нас. Те дадоха всичко от себе си, което е най-важното”, каза още Кореча.

На четвъртфиналите Канада ще играе с Италия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини