Рафаел Надал вече е в Чили, стотици го посрещнаха



01-02-2013 21:32 | Станко Димов

Рафаел Надал вече е в Чили, където идната седмица трябва да се състои дългоочакваното му завръщане на корта. Испанецът ще участва в турнира VTR Open (АТР 250, клей), който се провежда във Вина дел Мар.

„Няма съмнение, че клей кортовете са по-малко агресивни към колената ми”, коментира Надал, аргументирайки решението си да се завърне в Тура именно на турнир на червена настилка.

„Моята цел е да играя смело и се надявам, че коляното ми ще ме подкрепи. Винаги съществува възможност да отпадна в първи кръг, когато не съм играл в турнир толкова дълго време”, призна още световният №5.

Надал, който миналата година на „Ролан Гарос” спечели своята 11-а титла от Големия шлем, не е играл от Уимбълдън, когато отстъпи пред Лукаш Росол във втори кръг.

„Разбира се, че понякога чувствам болки в коляното, която ме принуждава да спра да играя. Но все някога трябваше да направя следващата крачка и да се върна на корта. Тук съм, за да се опитам да покажа най-доброто от себе си и се надявам, че колената ми няма да ме предадат. Контузията ми изглежда много добре и не съществува риск да се контузия отново тук”, увери феновете си Надал.

Шампион в Чили миналата година стана един от добрите приятели на Рафа – аржентинецът Хуан Монако. Освен на сингъл, в Чили Рафа ще участва и в на двойки, а негов партньор ще бъде именно Монако. Дългоочакваното завръщане на Надал трябва да се състои в сряда, когато се очаква да бъде първият му двубой в основната схема. Ден по-рано пък той и Монако ще излязат на корта за мач на двойки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини