Гришо официално дебютира в Топ 40



28-01-2013 12:11 | Николай Драганов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров направи своя официален дебют в Топ 40 на световната ранглиста, която бе обновена днес. Гришо се изкачва с една позиция нагоре точно до №40, въпреки че отпадна още в първи кръг на Откритото първенство на Австралия от Жулиен Бенето.

Димитров изпреварва с една позиция Цветана Пиронкова, която от своя страна се смъква с няколко места до №41 в женската класация, тъй като не успя да защити 100 точки за достигането си до втори кръг в Мелбърн през миналата година. Така пред Григор Димитров се отваря добра възможност за първи път да намери място в основната схема на турнир от Големия шлем.

До започването на "Ролан Гарос", Гришо има да защитава 136 точки, а от място в топ 32 го делят 8 позиции. 90 от тези точки Димитров спечели на "Мастърс 1000" в Маями в края на март. В края на тази седмица Димитров ще зарадва с играта си българските почитатели на тениса. Той ще вземе участие в двубоя срещу Финландия от втора група на Евро-африканската зона за Купа "Дейвис" от 1 до 3 февруари.

Победителят в срещата се класира за четвъртфиналите на зоната, където очаква спечелилия срещата Ирландия – Естония. Загубилият играе плейоф за оставане срещу загубилия двубоя в Дъблин.

При дамите Елица Костова пада с 25 позиции до №276 и така Диа Евтимова (№250) отново става втора ракета на България. Трета е Александрина Найденова, която подобрява своето рекордно класиране и се изкачва до №272.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини