Андре Агаси ще връчи трофея на новия шампион



25-01-2013 18:05 | Станко Димов

Новият шампион от Australian Open ще получи трофея лично от Андре Агаси, който вече пристигна в Мелбърн. Легендарният американец постига най-големите си успехи именно на кортовете на „Мелбърн Парк”, където триумфира общо 4 пъти.

Любопитното е, че в неделя за титлата ще се изправят Новак Джокович и Анди Мъри, а при победа сърбинът също ще събере във витрината си 4 титли от Australian Open.

„Определено Джокович ме впечатлява. Той има много бързи крака и може само с един удар да обърне играта си от защита в атака. По мое време подобен тенисист беше Майкъл Ченг. След това се появи Лейтън Хюит, който също стигаше до всяка топка”, коментира Агаси. Американецът каза също, че е изцяло за по-строг допинг контрол в тениса.

"С появата си Федерер вдигна нивото на тениса като цяло, след това се появи Надал и той също го повиши. Джокович също.

"Смятам, че в историята поколението на тези трима състезатели ще бъде определено като златна ера. Това са трима от най-великите играчи в историята. Джокович все още има да наваксва, но наистина тази генерация е забележителна," коментира Агаси.

„По-строгият контрол щеше да ми попречи да съсипя толкова години от живота си с кристален метамфетамин”, коментира Агаси. „Контролът и проверките щяха да спрат наглостта ми. Колкото по-стриктна и точна е системата, толкова по-добре. Мога да говоря дотолкова, доколкото съм запознат с правилата и разпоредбите от моето време.

"Не съм сигурен какви промени са настъпили оттогава. Всичко, което може да бъде направено, за да не се мами и да не се употребява допинг, е добре за спорта. Допинг контролът трябва да е отделна власт в спорта. Преди години тестовете бяха обстойни и постоянни - на всеки турнир, всяка седмица, кръв, урина. Правеха се и много изненадващи проверки. Сега системата трябва да е още по-сурова", допълни носителят на осем титли от Големия шлем.

Агаси коментира и случая с Армстронг. „Реакцията ми бе като на всички други хора. Бях в шок, стомахът ме сви, изпитах едновременно тъга и разочарование. Думата „гняв" също е уместна за използване. Аз бях един от тези, които вярваха на Ланс през годините", завърши американецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини