Словения без звездите си срещу България за „Фед къп”



21-01-2013 14:31 | Станко Димов

Съперникът на отбора на България за „Фед къп” Словения ще отпътува без двете си най-именити тенисистки за турнира от Първа група на Евро-африканската зона в Ейлат, Израел, който стартира на 6 февруари.

Капитанът на тим Тина Пишник официално обяви, че няма да играят контузената Полона Херцог, №76 в световната ранглиста, и специалистката на двойки Катарина Среботник. Така словенките остават без състезателки от топ 500 на световната ранглиста.

Пишник обяви, че ще разчита на Настя Колар, Тина Руперт, Андрея Клепач и 18-годишната Тяша Шримпф. Словения е водач на група “D”, където освен България са още отборите на Холандия и Люксембург.

„Отсъствието на Херцог и Среботник е добра новина за нас. Това увеличава шансовете ни да заемем първото място в групата и да стигнем до двубоя за попадане в плейофите за влизане в Световна група II. Но всичко ще се реши на корта. Надявам се момичетата да са пределно мобилизирани за двубоите в Израел, за да се поздравим с добри резултати”, коментира капитанът на националния ни отбор Дора Рангелова.

България е в състав Цветана Пиронкова, Елица Костова, Диа Евтимова и Изабелла Шиникова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини