Мъри защити Надал: Какъв допинг, вижте го как тренира



19-01-2013 17:09 | ATP WorldTour

Анди Мъри се изказа в защита на един от най-големите си съперници на корта, но много близки приятели извън него – Рафаел Надал. Както е известно през последните дни темата за Ланс Армстронг, легендарен колоздач, разбуни дъховете в тенис средите.

Причина за това стана признанието на Армстронг, че е употребявал допинг. Бившият професионален тенисист Кристоф Рокус пък хвана момента и намекна, че според него в тениса има много играчи, които използват забранени вещества, като даде примери с Надал и Сьодерлинг, които вечер доста месеци не са на корта заради различни контузии.

„Теорията на Рокус е много далеч от истината. Ако някой има съмнения в нас трябва просто да дойде на някоя наша тренировка, да види как тренираме, колко се раздаваме всеки ден и каква подготовка провеждаме. Нека чак след това да се правят изводи.

Когато в Големия шлем играем двубой по 5-6 часа имаме почивен ден след това. Така е напълно естествено да възстановим за следващия мач, та нали за тази цел провеждаме всички тези тренировки и подготовки”, коментира Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини