Азаренка за Армстронг: Дано никой не му прости!



19-01-2013 10:57 | Станко Димов

Темата „Армстронг” е много силно засегната на Откритото първенство на Австралия. След като преди два дни легендарният колоездач публично призна, че в продължение на години е използвал допинг, за да печели на „Тур дьо Франс”, мнозина от елитните състезатели в тениса взеха отношение по въпроса и побързаха да се изкажат.

В петък Джокович определи Армстронг като „позор за спорта”. На сходно мнение е и лидерката в световната ранглиста при жените Виктория Азаренка.

„Той (Армстронг) заслужава всичко, което ще получи сега. Не можеш просто ей така да минеш през законите, за да бъдеш герой в края на деня. Не можеш да лъжеш така, не можеш да мамиш”, коментира белорускинята.

„В спорта всички полагаме страхотни усилия, за да бъдем сред най-добрите. И това трябва да се уважава. Не можеш да избереш друг начин да бъдеш №1, освен да се скъсаш от тренировки. Но има и лесни начини. Мисля, че Армстронг си заслужава всички последствия. Той каза, че не очаква никой да му прости. Това бе единственото нещо, което ми харесва в интервюто на Армстронг”, коментира Азаренка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини