Шарапова прегази Винъс Уилямс и постави рекорд



18-01-2013 11:38 | Станко Димов

Мария Шарапова спечели по повече от категоричен начин очакваният със сериозен интерес двубой с друга бивша №1 в света – Винъс Уилямс. Двете откриха вечерната сесия на „Род Лейвър арина”, а рускинята се наложи с 6:1, 6:3.

Любопитното е, че геймът на сметката на Уилямс дойде при резултат 4:0 в първия сет. Това беше и първият гейм от началото на Australian Open 2013, който Шарапова губи! Както е известно рускинята взе първите си два двубоя с 6:0, 6:0.

Сексапилната рускиня постигна рекорд, след като записа 28 поредни гейма на сметката си (6:0 в първите два двубоя и 4:0 днес). Нито една тенисистка в историята на Откритата ера на тениса не е постигала подобно постижение (до момента рекордът бе на сметката на Уенди Търнбул, 24 гейма, 1985).

„Много силно желаех победата. Винъс е доказан шампион. Тя заслужава само адмирации, защото през последните години се справи с контузите и успя да се върне на корта. Очаквах подобен двубой в края на турнира, но схемата се получи такава”, коментира Шарапова след двубоя.

Известни затруднения в двубоя Маша имаше през втория сет, когато в рамките на няколко минути се забеляза спад в играта й. Винъс Уилямс обаче приличаше по-скоро на тенисистка, минала през квалификациите, а не на 7-кратна шампионка в турнирите от Шлема и не успя да се възползва от колебанията на съперничката си. Така се стигна до 5:1 за Шарапова във втората част и сервис за място в следващата фаза. Последва нов спад в играта на рускинята, 2 гейма за Уилямс и крайното 6:1, 6:3.

В спор за място на четвъртфинал Шарапова ще се изправи срещу белгийката Кирстен Флипкенс, която в същото време се наложи с 6:2, 4:6, 6:3 над рускинята Валерия Савиних. Ако достигне до четвъртфинал, на Маша ще й предстои двубой с Ангелик Кербер или Екатерина Макарова.

НАЙ-ДОБРИТЕ СНИМКИ ОТ ДЕН V НА AUSTRALIAN OPEN

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини