Лейтън Хюит загря за Australian Open с титла



12-01-2013 10:49 | Станко Димов

Лейтън Хюит показа изключителна форма и победи Хуан Мартин дел Потро с 6:1, 6:4 във финала на демонстративния турнир Kooyong Classic.

През седмицата бившият №1, който е и носител на 2 титли от Големия шлем, победи трима състезатели от Топ 15 на Kooyong Stadium, бившият дом на Australian Open.

В момента Хюит се намира на 82-о място в ранглистата на АТР. В първи кръг на Australian Open ветеранът ще се изправи срещу 8-ия в схемата Янко Типсаревич.

„Янко е труден съперник, особено в първи кръг. Но като цяло няма много лесни съперници, с които може да се паднеш в Големия шлем. Типсаревич е качествен състезател, който се разви доста през последните две години”, коментира Хюит.

„Хубаво е да знам, че съм направил добра подготовка за Australian Open. Сега не ми остава нищо друго, освен да изляза на корта и да играя.

„Мястото в ранглистата вече не ме вълнува. Сега пред мен има много по-важни неща, като семейството ми например. Нямам представа на колко турнира ще играя през този сезон. Най-важните турнири за мен са Australian Open, Уимбълдън, US Open и Купа „Дейвис”. Ще редя календара си в зависимост от тези състезания”, категоричен е Хюит.

Иначе финалният двубой срещу Дел Потро продължи едва 66 минути, а Хюит дублира триумфа си в турнира след този от 2011-а.

В малкия финал Томаш Бердих се наложи с 6:3, 6:2 над Маркос Багдатис и спечели третото място в надпреварата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини