Шампионът Джокович с отличен жребий - подробности



11-01-2013 02:19 | Станко Димов

Шампионът Новак Джокович изтегли сравнително добър жребий за основната схема на Australian Open. Сърбинът се падна в една част на схемата с Давид Ферер (Испания), като по този начин се размина  с двубой срещу Анди Мъри преди евентуален финал.

В първия кръг в Мелбърн Джокович, който е шампион от изданието през последните 2 години, ще се изправи срещу Пол-Анри Матио (Франция). След това пък по всяка вероятност ще му предстои двубой с Райън Харисън (САЩ).

На четвъртфинал Ноле може да срещне Томаш Бердих, а на полуфинал Ферер или Типсаревич, съдейки по номера на поставените играчи в схемата.

Жребият реши в една част на схемата да бъдат Анди Мъри и Роджър Федерер. Двамата могат да се срещнат само и единствено на полуфинал.

Федерер, който е рекордьор по титли от Големия шлем, ще започне в Мелбърн с двубой срещу Беноа Пер (Франция). Във втори кръг пък е възможен сблъсък с Николай Давиденко, а в трети – Раонич или Томич.

От своя страна Анди Мъри започва с Робин Хаасе, а след това предстоят двубои с Майер (III кръг) и Монфис или Симон в IV кръг.

Възможни ¼-финали:

Новак Джокович – Томаш Бердих
Давид Ферер – Янко Типсаревич
Хуан Мартин дел Потро – Анди Мъри
Жо-Вилфред Цонга – Роджър Федерер

Припомняме, че шампион в последните 2 години в Новак Джокович. Ако спечели трофея и през 2013-а, сърбинът ще стане първият, който триумфира в Австралия в 3 поредни години. Да не забравяме, че Ноле е първенец и от 2008-а година.

ОСНОВНА СХЕМА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини