Поглед в бъдещето?



04-01-2013 15:42 | Искрен Минчев

Йожени Бушар е канадска тенисистка определяна за една от най-талантливите в света в своята възрастова група. Джини, както я наричат медиите в родината й, достига номер 2 в световната  ранглиста, а върха на кариерата й е титлата на Уимбълдън през 2012-а за девойки до 18 г.

Бушар дебютира в професионалния тур на 14 години и всеки сезон постепенно се изкачва в ранглистата. 2012-та се оказва годината на големия бум, когато Бушар най-накрая разкрива своя потенциал. Тя печели 4 титли на ITF ниво и за първи път влиза в топ 200, заемайки рекордното за нея 144-то място.

Добрите й изяви на ниво ITF, както и титлата на Уимбълдън за девойки й помагат да получи "уайлд кард" за Откритото първенство на Канада. В първи кръг в Монреал тя побеждава Шахар Пеер, но губи във втори от Ли На след равностойна битка. Спечелените точки ще й позволят да направи своя дебют на турнир от Големия шлем, участвайки в квалификациите на  Откритото първенство на Австралия.

Главен треньор на Бушар е бившата номер 3 в света Натали Тозиа от Франция. Освен това тя разполага още с кондиционен треньор и физиотерапевт, осигурени й от Канадската тенис федерация. Тренира в Монреал, като преди това прекарва 3 години в академията на Ник Савиано във Флорида.

Любимите й удари са сервисът и форхендът, като своя най-голяма слабост определя движението по корта. Освен това предпочита да играе на закрити твърди кортове и трева.


Тази  година  тя става професионалистка, а освен това няма да има и лимит за броя турнири, на които може да участва, тъй като вече навърши 18 години. Ето защо можем да очакваме от нея атака на топ 100.

Извън корта Йожени е определяна за една от най-красивите спортистки - неслучайно от концерна Nike реагираха и от 2013-а Бушар ще е едва третата тенисистка, имаща право да носи линията, изработена специално за Мария Шарапова.

Самата Бушар определя Шарапова за своя любимка и споделя, че се  опитва да й подражава  на корта, въпреки че специалистите определят играта на Джини за сходна по-скоро с тази на Мария Кириленко, отколкото с тази на Шарапова. Канадката вече има договор с Nike и Babolat, а изкачвайки се напред в ранглистата, неминуемо ще последват и нови договори.

Бушар става апетитна  хапка за рекламодателите с поведението си и извън корта. Преди старта на US Open тя записва видео на култовото парче „Gangnam Style” заедно с колежката си Лора Робсън, което се превръща  в истински хит в YouTube.

Янчо Христов

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини