Радванска започна новия сезон с финал в Окланд



04-01-2013 08:34 | Станко Димов

Световната №4 Агниешка Радванска е на път да започне сезона с титла. Полякинята достогна до финал на турнира ASB Classic, след като се наложи трудно със 7:6 (4), 7:6 (3) над младата американка Джейми Хемптън. Двубоят между двете се игра при доста тежки условия и силен вятър в Окланд.

На финала на надпреварата в събота Ага ще срещне поставената под №3 в основната схема Янина Викмайер от Белгия.

„Никога до сега в кариерата си не съм достигала до финал още в първия си турнир за сезона. Бъдете сигурни, че ще дам 100% от себе си, за да си тръгна от Окланд с титлата”, закани се Радванска, която през миналата година игра финал на Уимбълдън.

„Мисълта, че мога да спечеля титла е страхотна, особено когато става въпрос за турнир, в който никога не съм играла преди”, каза още полякинята.

Иначе Хемптън има за какво да съжалява, тъй като в първия сет сервираше при 6:5 и дори пропусна сет-бол, при това заради двойна грешка! През втората част Радванска поведе с 4:0 гейма, американката показа невероятно борбен характер и успя да изравни и да се добере до тайбрек, но там класата на полякинята си каза тежката дума.

Янина Викмайер пък ще играе за трети път на финал в Окланд. Световната №23 се наложи с 6:4, 1:6, 7:6 (3) над Мона Бартел. Шампионката от 2010-а и финалистката от 2011-а година се адаптира по-добре във ветровитите условия и в събота ще има шанс да играе за титлата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини