31 спирки по Пътя към София и Турнира на шампионките



28-12-2012 11:38 | Искрен Минчев

Петото издание на Турнира на шампионките по тенис ще се проведе за втори път в София от 29 октомври до 3 ноември 2013 година. Форматът на състезанието остава непроменен – осем тенисистки, разделени на две групи.

Първите две от всяко каре се класират на полуфинали, победителките от тях определят шампионката. Наградният фонд на Qatar Airways Tournament Of Champions Sofia отново ще бъде 750 000 долара.
 
За България и догодина ще се класират шестте тенисистки с най-високо място в световната ранглиста, които са спечелили през сезона поне един турнир от категория „Интернешънъл” и не са в Топ 8, които състезателки участват задължително в WTA Championships в Истанбул.

Освен това организаторите дават и две „уайлд кард”, а има и две резерви. В първото издание в „Арена Армеец” поканите бяха за Цветана Пиронкова и Мария Кириленко. Шампионка стана Надя Петрова.
 
Догодина спирките по „Пътя към София” ще бъдат 31 – с две повече от 2012-а. Всъщност календарът започва още на 30 декември  с първото издание на турнира в Шензен, Китай. Ново е и състезанието в бразилския град Флорианополис, което стартира на 24 февруари. Последната спирка ще бъде по традиция в Люксембург от 14 октомври. Тоест своеобразните квалификации за Турнира на шампионките продължават цели 10 месеца.
 
Наградният фонд на турнирите от категория „Интернешънъл” се увеличава от догодина и минималният става 235 000 долара, а не 220 000, както беше досега.
 
Вижте пълния календар за „Пътя към София”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини