Цветелина Николова спечели 3 титли в Южна Америка



19-12-2012 13:55 | Искрен Минчев

Тенисистката Цветелина Николова се завърна от участие в четири турнира на ITF за ветерани в Южна Америка от първа категория. Пловдивчанката се състезава във възрастова група „40+” и спечели три титли.

Това й помогна да запази третото си място в световната ранглиста в своята категория. Николова е №1 в класацията на смесени двойки и втора на двойки жени.

„Прекарах на континента цели пет седмици – от 3 ноември до 10 декември и участвах в състезания в Аржентина, Бразилия, Чили и Уругвай. Беше уморително, с дълги пътувания, но и много интересно.

"Радвам се, че записах добри резултати. Изненада ме фактът, че в Южна Америка никой не организира турнири на смесени двойки, направо е непозната територия за тях. Най-силното ми представяне беше в Порту Алегре, Бразилия.

"Там спечелих на единично, като победих местната звезда Моника Янаги със 7:5, 6:4. Тя е много силна тенисистка и е точно зад мен в световната ранглиста под №4. Двете спечелихме и турнира на двойки”, разказва Цветелина Николова, която е европейска шампионска на смесени двойки за ветерани от турнира в София през юли.

Българската представителка взема титлата на двойки и в уругвайския курорт Пунта дел Есте заедно със Соледад Амслер от Аржентина. Николова се отказва на полуфинала заради проблеми с опонентката си.

„Спрях да играя при 1:3 гейма в първия сет, защото моята съперничка непрестанно лъжеше, включително и за резултата, а играехме без съдия. Във всеки от предишните турнири имаше по една такава, която послъгваше, но този път ми дойде в повече.

"Реших, че няма да си хабя повече нервите и си тръгнах от корта. Главният съдия дотича, за да ме убеждава да продължа, но бях твърда”, обясни тенисистката.

В чилийската столица Сантяго тя играе финал на сингъл, където отстъпва на Моника Янаги с 4:6, 5:7. На първия турнир в Буенос Айрес Николова достига до полуфинал, където губи от бъдещата шампионка Карина Чикарели от Аржентина.

Следващото участие на Цветелина Николова ще бъде на Европейското първенство в зала, което ще се проведе през януари 2013 година в Австрия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини