Йежи Янович: Тази година ще сервирам с 250 км/ч



Йежи Янович: Тази година ще сервирам с 250 км/ч
Свързани играчи
Тагове
14-12-2012 14:37 | Станко Димов

В края на сезон 2012 един поляк направи сериозен прогрес. Става въпрос за 21-годишния Йежи Янович, който учуди всички с достигането до финал на турнира от „Мастърс 1000” сериите в парижката зала „Берси”.

Отличаващ се с внушителна физическа сила, Янович се закани през следващия сезон да сервира с 250 км/ч и да покори нови върхове.

„Моята голяма цел е през сезона да мога да сервирам с около 250 км/ч. Искам да подобря всички рекорди за сервис. С треньора ми вече увеличихме скоростта на началния удар с 2-3 км/ч, но аз искам да я увелича поне с 10 км/ч”, сподели Янович.

С действията си извън корта полякът показва, че се е отдал само на тениса и иска да подобри значително играта си. Запитан какво направи със спечелените пари от турнира в Париж, Янович сподели следното:

„За мен си купих само една компютърна игра, която струва $100. Останалите пари вложих в тенис, в кариерата си. С подобряване на играта разходите стават все по-големи и парите са ми необходими, за да пътувам по турнири”, разкрива полякът.

Янович призна също, че не е ходил на почивка в паузата преди сезона. „Не, не си падам по лъскави почивки. Останах си в нас, в моята стая, гледах телевизия, играх на игри, правех всичко, което не мога да правя през останалата част от годината”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини