Явор Геронтиев: 2013-а ще бъде годината на Джокович и Азаренка



13-12-2012 14:23 | Станко Димов

Колегата от в-к „24 часа” Явор Геронтиев е сред хората, за които от години няма тайни в тениса. Страхотен привърженик на спорта и професионалист в неговото адекватно отразяване, Геронтиев не пропуска всяка една възможност да проследи на живо двубоите ни за Купа „Дейвис” и „Фед Къп”, както и битките на турнирите от Големия шлем. От Tennis24.bg се свързахме с Явор и поискахме неговия кратък коментар на случилото се през годината в АТР и WTA през неговия поглед. Ето и мнението му.

- Коментарът ви за сезон 2012 при мъжете и жените. С няколко думи – какво ви изненада, кое очаквахте и с какво годината бе по-различни от останалите?
- Много съм щастлив от възраждането на Федерер и от рекорда му като №1 в ранглистата. Иначе свалям шапка на Новак Джокович за умението му да играе по най-добрия начин във важните моменти. Браво и на Мъри, че прекъсна безкрайното чакане на британците за титла в "Големият шлем". При жените - годината на Серина Уилямс. И свалям шапка на Шарапова, че успя да спечели и "Ролан Гарос". Азаренка също направи отличен сезон. Приятна изненада - Сара Ерани.

- Коментарът ви за представянето на Григор Димитров и Цветана Пиронкова през годината. Какво да очакваме от тях през сезон 2013? Мнението ви за треньорската смяна при Григор Димитров.
- Пиша 5 на Григор за сезона - за играта му в "Големият шлем" и най-вече полуфиналите във веригата на АТП. Около честите смени на треньора има нещо гнило, но не знам кой точно е наясно какво се случва. Не ми харесва, че все още не е постигнал нещо сериозно, защото е страхотен талант и много приятен човек. Пиронкова от години е българската гордост в женския тенис и отново не ни разочарова. Заради нея сме на световната карта.

- Мнението ви за прословутия син клей. Успешен ли беше експериментът в Мадрид?
- Мачовете на син клей са забавни за гледане, но имам чувството за тенис в зала. Експериментът в Мадрид бе интересен въпреки недоволството на някои звезди.

- Какво очаквате от сезон 2013?
- През следващата година очаквам пореден силен сезон на Джокович и Азаренка. Серина играе според настроението си, а успехи на Шарапова и Федерер са само от полза на феновете.

- Как ще изглежда Топ 10 на ранглистата в края на сезон 2013 според вас?
- Не съм много по сметките, но за мъжете смятам, че Новак пак ще завърши като №1.

Мнението на Николай Драгиев, "Евроспорт", може да прочетете ТУК.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини