Леконт: Надал повече няма да спечели турнир Шлема на хард



12-12-2012 20:15 | Искрен Минчев

Легендата на френския тенис Анри Леконт смята, че Рафаел Надал никога повече няма да успее да спечели турнир от Големия шлем на твърди кортове.

Според него испанецът ще участва на предстоящия Australian Open през януари само за да може да се подготви за "Ролан Гарос".

"Надал ще играе на Australian Open единствено, за да е сигурен, че ще бъде достатъчно добре подготвен за "Ролан Гарос". Това е всичко, което иска той. Уимбълдън също е важен за него, тъй като настилката е щадяща за коленете му.

"Смятам, че ще бъде много трудно отново да спечели турнир от Големия шлем на твърди кортове. Съмнявам се, че ще успее," коментира Леконт.

Французинът коментира и ситуацията около Анди Мъри. "Той е фантастичен играч. Може да направи почти всичко на корта. Мисля, че неговата цел ще бъде Уимбълдън. Australian Open е подходящ за неговия стил, но е много важно да бъде добре подготвен физически."

Леконт обобщава и своите мисли за Роджър Федерер. "Той е много умен и много организиран. Стреми се да не играе твърде много. Освен това успява да покаже най-доброто от играта си в най-важните моменти. Много добре знае какво е нужно, за да спечели още една титла от Големия шлем. Уимбълдън предлага най-подходящата настилка за него. US Open и Australian Open също са възможни, но ако успее да организира графика си максимално добре."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини