Пламен Милушев се завърна от Кая Белек



07-12-2012 17:52 | Николай Драгиев

Родната тенис надежда Пламен Милушев се завърна от Кая Белек (Анталия), където игра в турнира на GD Tennis Academy, част от сериите Futures с награден фонд 10 000 долара, с подкрепата на „Девин” АД. Пламен, който е един от 8-те победители от турнира „DEVIN MASTERS” за 2011 година, изигра два турнира – 128 участника в квалификации и 32-ма основна схема.

В първия се състезава срещу Леон Шут от Германия с резултат 6:4 6:3 за германица. На втория турнир в първия кръг Пламен игра с Джак Барер от САЩ - резултатът е 7:6 ,6:3 за Пламен. Във втори кръг победи Александър Журдин от Русия с 7:6, 3:6, 6:4. В третия кръг, на финалната квалификация, игра срещу Михаил Вакс, Русия - Пламен загуби, а резултатът бе 7:5, 6:0 за руснака.

Предстоят му още много престижни турнири, които ще му помогнат да се изкачи в ранглистата на мъжете. Пламен, който е състезател на тенис клуб Левски (София), е един от най-талантливите млади български тенисисти. Професионалната му кариера в тениса започва преди 5 години, като преди това младата тенис надежда на България е посветила на кортовете почти цялото си детство. Негов треньор от самото начало на кариерата му е Константин Георгиев.

Освен голямата си победа на турнира „DEVIN MASTERS” миналата година Пламен Милушев е победител и на Държавното първенство до 18 години. Той е участвал и в международни турнири за младежи и юноши.

След победата си в Държавното първенство Пламен Милушев става част от представителния отбор на България. Това му дава възможност да се прояви и в Европейското лично първенство за юноши и девойки в Клостерс, Швейцари, а след него и в Европейското отборно първенството в Чехия. В началото на ноември Пламен Милушев бе отново сред участниците във финала на турнира DEVIN MASTERS, но се класира втори.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини