Наказват Бърнард Томич за скандалите



05-12-2012 22:38 | Мара Калчева

20-годишният австралийски тенисист Бърнард Томич беше дисквалифициран от местната федерация за един мач от Купа "Дейвис", съобщава австралийският вестник The Age. Причината е в многобройните скандали, в които се замеси Томич през сезона.

Така младият талант с буйна кръв няма да играе в срещата от първи кръг на Купа "Дейвис" срещу националния отбор на Тайван от 1 до 3 февруари.

През 2012 г. Бърнард завърши като №52 в световната ранглиста на АТР. Но освен с огромния си талант той се прочу и със скандалите, в които се замеси.

Според Джон МакЕнроу младокът е играл пиян в мача от втория кръг на US Open срещу Анди Родик. „На Томич му треперят ръцете. Имам усещането, че е пиян. Какъв срам! Очите ми не са виждали подобно нещо”, каза тогава МакЕнроу докато коментираше мача по американска телевизия.

Томич се оправда с напрежението от огромната зала, от вперените в него очи на 22 хиляди души.

И ако в този случай има оправдание, не е така, когато става въпрос за бягство от полицията. Няколко пъти тенисистът беше спиран от представители на пътна полиция, за което Томич ги обвини, че го преследват. По време на Australian Open 2012 австралиецът отказа да спре колата си, след което органите на реда го преследваха чак до неговия дом.

Бърнард избухна и срещу своя баща на пролетния турнир в Маями. Чуваше се как тенисистът говори на съдията на стола: „Той ме дразни. Да, зная, че ми е баща, но ме дразни. Искам да напусне трибуните. Ако отново започне да ми подсказва, усмирете го”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини