Световен ден на тениса ще се проведе на 4 март



23-11-2012 12:34 | Станко Димов

От Международната тенис федерация (ITF) обявиха, че на 4 март 2013 г. ще се проведе Световен ден на тениса.

На този ден някои от най-известните настоящи и бивши тенисисти ще вземат участие в демонстративни двубои по целия свят, а целта на тази инициатива е да се популяризира красивият спорт и повече хора да започнат да се занимават с тенис.

"Световният ден на тениса ще бъде една възможност да поставим нашия спорт под светлината на прожекторите. Очакваме с нетърпение събитията по целия свят и се надяваме, че 210-те национални федерации, които са членове на Международната тенис федерация, ще подкрепят тази идея и ще проведат подобни тенис инициативи в техните страни", заяви президентът на ITF Франческо Ричи Бити.

На тази дата в Ню Йорк ще се проведе и един от най-популярните демонстративни турнири, а именно "BNP Paribas Showdown", на който през 2013 г. Рафаел Надал ще се изправи срещу Хуан Мартин Дел Потро, а Серина Уилямс играе срещу Виктория Азаренка.

В Хонконг Ли На ще срещне финалистката от Qatar Airways Tournament of Champions в София Каролина Вожняцки, а в друг шоу мач един срещу друг ще се изправят легендите Джон МакЕнроу и Иван Лендъл.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини