Муратоглу: Серина стои на пътя на Виктория



21-11-2012 19:53 | Мара Калчева

Новият треньор на Серина Уилямс и вече бивш на нашия Григор Димитров – Патрик Муратоглу - коментира пред Eurosport ситуацията в женския тенис и преди всичко качествата на лидерката в световната ранглиста Виктория Азаренка.

"Виктория Азаренка има огромни възможности. Удивен съм от нейната способност да прогресира от сезон на сезон. Тази година тя показа нагледно, че станала още по-опасна в сравнение с предишния сезон. На нейния път към тотална доминация сега стои единствено Серина Уилямс.

"През този сезон те играха пет пъти и във всичките мачове спечели американката. Ако Виктория иска да остане лидерка в ранглистата, трябва да бие редовно тенисистки от Топ 5, включително и Серина. Струва ми се, че това е по нейните сили.

"Петра Квитова също притежава огромен потенциал. Резултатите през изминалия сезон може да ви заблудят, но тя е способна да застане на пътя на Азаренка.

"Ако Виктория намери начин да реши проблемите си в мачовете срещу Серина, то тя ще е способна да доминира.

"Що се отнася до Серина Уилямс, нейните успехи напоследък говорят сами за себе си. Тя показва тенис на изключително ниво. Но в следващия сезон всичко започва от нулата. Всички прогресират и Серина също трябва да го направи.

"Не мисля, че ще си постави за цел спечелването на Голям шлем. Тя ще се настройва за успех на Australian Open, а после и на "Ролан Гарос". При нея няма никакъв проблем с мотивацията.

"Трябва само да положи усилия и да бъде по-добра от останалите. Последната половин година това й се удаваше, но в бъдеще не се знае”, заяви Муратоглу.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини