Ричи Бити: В тениса е невъзможно да имаме „случая Армстронг”



21-11-2012 16:36 | Станко Димов

Президентът на ITF Франческо Ричи Бити сподели мнението си по нашумялата тема по проверките за допинг. Както е известно наскоро Роджър Федерер и Анди Мъри изразиха желанието си по време на сезона да има повече проверки на състезателите.

Ричи Бити коментира, че тенисистите „често сменят мнението си” по различни въпроси и не скри увереността си, че тенисът е чист спорт. Ричи Бити разкри, че ITF планира да увеличи допинг-тестовете, особено по време на почивките между състезания.

„Всички знаете, че тенисистите обичат да говорят. Преди няколко години същите тези играчи се оплакваха, че редовно били тествани за допинг. Сега пък искат повече проверки”, сподели Ричи Бити в интервю за ДПА.

„Не мисля, че те са прави. Но казвайки това в същото време ни помагат да вървим в посоката, която сме избрали. Но въпреки това е малко странно, защото тенисистите променят мнението си често”, каза още Ричи Бити.

„През последните няколко седмици работим върху програма, която гарантира същото качество, но добавя още няколко теста, особено след състезания. При всички положения ще се опитаме да увеличим процента на направените тестове. Смятаме, че нашата програма е абсолютно добра. По отношение на качеството, работата ни е високо ценена.

Ясно ми е, че не можем да хванем всичко нередности, просто няма как. Но съм убеден, че тенисът е чист спорт. Знаейки какво се случва в другите спортове съм сигурен, че при нас няма как да има случай като този с Армстронг”, коментира Ричи Бити.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини