Виктория Бърдарова спечели турнир в САЩ



20-11-2012 14:57 | Искрен Минчев

Виктория Бърдарова (TK “Албена”) спечели турнира по тенис за 16-годишни момичета в калифорнийския град Калабасас, съобщи gustonews. Там се събраха общо 340 тенисисти. Участието на 14-годишната пловдивчанка на състезанието бе част от подготовката й в тенис-академията на Марк Уейл.

Школата е със седалище в градчето Охай, Калифорния, на около 100 км от Лос Анджелис. Тук като главен треньор работи друг пловдивчанин – Огнян Кацаров, подвизавал се по-рано в Академик и Локомотив (Пловдив).

Виктория е в Калифорния от началото на октомври и ще остане на подготовка в Академията до края на март 2013 година. Освен Вики, в школата на Вейл има още само две европейски – рускиня и украинка.

Останалите са основно тенисисти от Щатите, Канада, Азия и Латинска Америка. Преди години тук води подготовка и Григор Димитров.

Идния понеделник Вики се включва в турнира „Еди Хер” в знаменитата тенис-академия на Ник Болетиери във Флорида. Нашата надежда е с място в основната схема на състезанието. Там ще играят също връстникът й Калоян Вълчев (Елит, Вн) и 12-годишните Адриан Андреев (Левски) и Симона Борисова (ТСГК, Сф).

Четиримата спечелиха промоция за участие в турнира „Nike Junior Tour International Master”, който ще се проведе от 5 до 12 декември 2012 г. в Порт Сейнт Луси, щата Флорида.

Тази година в него участват представители на 31 страни от целия свят. На „Еди Хер” се пуска и 14-годишната софиянка Елизабет Данаилова (15-40).

До края на годината за Бърдарова остава да мине и прочутият „Orange Bowl” във Флорида, където се събират надеждите в тениса от целия свят.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини