Рафаел Надал отново е на корта! (+видео и снимки)



Рафаел Надал отново е на корта! (+видео и снимки)
Свързани играчи
Тагове
20-11-2012 13:07 | Станко Димов

Голямото чакане приключи! Испанецът Рафаел Надал отново поднови тренировки и след пауза от 145 дни хвана за първи път тенис ракета в лявата си ръка.

„Изпитвам страхотно задоволство, че съм възстановен и мога отново да тренирам. Не трябва да изпадам в еуфория обаче, нещата постепенно ще се подобряват при мен. Сега важното е да бъда предпазлив и търпелив”, коментира Надал след първата си тренировка от няколко месеца насам.

Очаква се носителят на 11 титли от Големия шлем да се завърне на корта в края на декември за демонстративния турнир в Абу Даби, на който по традиция участва през последните години. Рафа обаче не пожела да потвърди участието си в Абу Даби.

„Не искам да си поставям конкретна дата за завръщането ми. Най-важното за мен сега е да тренирам ден след ден”, сподели Надал.

Както е известно Рафаел Надал за последно игра в края на юни месец, когато отпадна във втори кръг на Уимбълдън. След поражението стана ясно, че в продължение на месеци испанецът е играл с болки в коляното.

След проведени десетки прегледи, Надал реши да не се подлага на операция а да даде време на колената си да се възстановят по естествен начин. Това обаче коства на испанеца участие в тура до края на сезона.

ГАЛЕРИЯ ОТ ТРЕНИРОВКАТА НА РАФА НАДАЛ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини