Лендъл: Искам да тренирам Мъри до края на кариерата му



17-11-2012 16:03 | Станко Димов

Иван Лендъл изрази желанието си да остане треньор на Анди Мъри до края на кариерата на британеца. Чехът вярва, че под неговото крило Мъри може да стане още по-добър играч и да спечели много титли.

Както е известно Лендъл започна работа с Мъри в началото на сезона, като през годината тандемът записа впечатляващи резултати. 25-годишният Мъри достигна финал на Уимбълдън и спечели златен олимпийски медал, а през септември стана първият британец, спечелил турнир от Големия шлем от 76 години насам, триумфирайки на US Open. 

Според Лендъл Мъри все още има какво да развива от играта си, но дори и сега притежава всички предпоставки да спечели още няколко титли от Шлема.

„Честно казано се надявам да работим заедно до края на кариерата му”, коментира Лендъл, запитан за работата си с Анди Мъри.

„Мисля, че той може да спечели още много титли. Няма да казвам конкретна бройка. Когато започнахме работа имахме „Точка А”, който Мъри вече изпълни. Сега се насочваме към „Точка Б”, където той вече е изпълнил около 20%”, коментира Лендъл.

Легендарният чех също така разкри, че цел №1 пред него и Анди Мъри ще бъде спечелването на Уимбълдън.

„Това е големият въпрос пред нас – спечелването на Уимбълдън. Но идеята ни не е Мъри да се представи силно на „Ол Ингланд Клъб” година или две, през 2013 и 2014 например. Задачата ни е Анди да се представя силно на този турнир в продължение на повече години”, каза още Лендъл.

В интерес на истината Мъри не се представя никак разочароващо на домашния си турнир от Големия шлем. Тази година шотландецът игра финал, където отстъпи пред рекордьора по титли от Шлема – Роджър Федерер. В предишните 3 издания пък Мъри неизменно достигаше до полуфиналите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини