Анди Мъри: Това бе най-добрият сезон в кариерата ми!



12-11-2012 16:00 | Станко Димов

Световният №3 Анди Мъри вече мисли за почивката си, след като в неделя вечер загуби от Роджър Федерер със 7:6, 6:2 на полуфиналите на заключителния „Мастърс” турнир в Лондон. Въпреки поражението Мъри бе доволен от представянето си в двубоя, както и през сезона, който безспорно е най-успешният в неговата кариера.

„Правех моите удари тази вечер. През втория сет може би не удрях достатъчно добре топката, но се опитвах да играя моята игра, да правя моите удари, а не да оставя Федерер да наложи стила си на игра, както правех в предишни години”, започна анализа си Мъри.

„Мисля, че това е нещото, за което трябва да бъда най-доволен през годината – когато идваха големите двубои се стремях да покажа своя стил, а не да се водя по този на съперника. Разбира се, че все още имам какво да уча. Но това, от което съм най-доволен през сезона е, че излизах на корта с нагласата да спечеля мача си, а не да чакам моят съперник да го загуби”, коментира шотландецът.

През 2012-а година Анди Мъри на няколко пъти пренаписа историята. През лятото той стана първият британец, който достига до финал на Уимбълдън от 1938 година насам. Няколко седмици по-късно Мъри донесе на Великобритания първия медал от тенис на олимпийски игри от 104 години насам. Хеттрикът от рекорди Мъри допълни на US Open, ставайки първият британец с титла от Големия шлем от 76 години насам.

„Бих бих по-щастлив, ако завършех сезон с победа, но това не се случи. Но въпреки това за мен това бе най-добрият сезон в кариерата ми. Постигнах неща, които никога не бях постигал. Точно заради това винаги ще се обръщам назад към този сезон с усмивка на лице. Ще бъде тревожно ако не го правя”, каза с чувство за хумор Мъри.

В началото на годината шотландецът започна работа с Иван Лендъл и резултатите не закъсняха. Мъри признава, че чехът има основна заслуга за страхотния сезон.

„Той (Лендъл) определено ми помогна много. Направихме много решение, включително и извън корта, които са много важни за кариерата ми. Определено мисля, че неговото присъствие в екипа ми си каза тежката дума”, категоричен е шотландецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини