Дел Потро: Всичко може да се случи, но аз не съм фаворит



11-11-2012 14:30 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро ще играе тази вечер срещу Новак Джокович на полуфинал на заключителния „Мастърс” турнир на АТР в Лондон. Това стана факт, след като в събота снажният аржентинец надви Роджър Федерер в двубой от груповата фаза. След срещата Дел Потро разкри любопитни подробности от вече приключващия сезон, както и очакванията си за полуфиналните сблъсъци днес.

„Двубоят с Федерер на „Ролан Гарос” ме промени. Водех с два сета в резултата, но след това загубих. След края на двубоя си казах: „Мога да го победя, защо не?”. Няколко седмици по-късно се срещнахме на Олимпийските игри и бях много, много близо до победата”, коментира Дел Потро.

„Но Федерер си е Федерер. Той прави разликата между себе си и всички останали състезатели във важните моменти на двубоите. Точно както беше на Олимпийските игри. Сега успях да го победя – в Базел и Лондон, което е добре за мен”, каза още аржентинецът.

„Нямам представа кой е фаворит №1 за титлата в Лондон. Джокович, Мъри и Федерер могат да спечелят турнира. Мога да ви кажа, че аз съм фаворит №4 за титлата. Всичко е възможно. Победих Федерер, имам успехи в миналото над Мъри и Джокович, така че ако имам малко късмет може пак да ги бия”, коментира Дел Потро.

Аржентинецът има 2 победи и 6 загуби срещу Джокович, срещу когото ще се изправи тази вечер. За последно двамата играха на US Open този сезон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини