Налбандян все още търси формата сиНалбандян все още търси формата си
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
24-03-2010 17:02 | Николай Драгиев

Давид Налбандян има желание да спечели "Sony Ericsson Open" в Маями, но признава, че все още е далеч от желаната форма. При победа в първи кръг срещу поляка Лукаш Кубот, Давид ще се изправи срещу Рафаел Надал.

"Това сякаш е едно ново начало на кариерата ми. Когато си далеч от играта, тогава неминуемо ти липсва състезателния елемент. Понякога имаш нужда да усетиш адреналина, който идва преди мач. Все пак и лошите страни на играта са още тук - най-вече дългите пътувания далеч от дома," обяснява аржентинецът.

"Имам нужда от игрова подготовка. Трябва да играя доста мачове, за да вляза в нужния ритъм. Иска ми се да спечеля надпреварата, но знам, че нямам нужната подготовка към момента. Чувствам се по-добре, ако сравня с месец по-рано," признава Налбандян.

Аржентинецът анализира и появилото се предложение за създаване на Световно първенство в тениса, подобно на това във футбола, което да замени Купа "Дейвис".

"Сегашният формат на Купа "Дейвис" носи различен дух от всички останали турнири. Харесвам го. Въпреки това, при нашия график е много трудно да участваш в него. Понякога се налагат тежки пътувания до другия край на света, което допълнително усложнява ситуацията. Предложението за Световно първенство е интересно, но преди да сме го пробвали, няма как да знаем дали е добро," коментира Налбандян.
Коментари
Турнир: Zhuhai Championships
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Жухай, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $981,785

Official Website | Livescore
Турнир: Chengdu Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Ченду, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,152,805

Official Website | Livescore
Други новини