За първи път: Димитров и Пиронкова заедно в Топ 50



05-11-2012 12:42 | Станко Димов

За първи път България има представители в първите 50 на световните ранглисти и при мъжете, и при жените. Това стана факт, след като Григор Димитров прескочи седем позиции до рекордното за него 48-о място, а Цветана Пиронкова след полуфинала в Qatar Airways Tournament of Champions е №42.

Димитров стигна за първи път до четвъртфинал на мастърс турнира в Париж и това му помогна да дебютира в челната петдесетица на света.

Втората ракета Александър Лазов също записа личен рекорд като влезе в Топ 500 под номер 492. Димитър Кузманов ще се изкачи в класацията на АТР следващия понеделник, когато се добавят точките му от фючърса в Анталия. Пловдивчанинът стигна полуфинал, където отстъпи на бъдещия шампион Марсел Илхан с 3:6, 3:6.

При жените Цвети взе 110 точки от малкия мастърс в София и ще завърши сезона на престижното 42-о място.
Ще запишат лични рекорди в класацията другата седмица две българки.

Държавната шампионка на открито и в зала Борислава Ботушарова се класира на първия си финал при жените в Ираклион, Гърция. На полуфинала тя се наложи над Радина Димитрова с 6:0, 3:6, 6:0. В спора за титлата пазарджиклийката отстъпи на №3 в схемата Манон Арканьоли от Франция с 1:6, 2:6.

РАНГЛИСТА АТР

РАНГЛИСТА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини