Годината на Давид Ферер!



04-11-2012 17:53 | Станко Димов

Испанецът Давид Ферер спечели първата си титла от сериите „Мастърс 1000”. На финала на турнира BNP Paribas в Париж, Ферер се наложи с 6:4, 6:3 над изненадата Йежи Янович. Двубоят продължи близо час и половина.

Той стана и едва четвъртият тенисист на над 30 години (30 години и 216 дни) с трофей от тази категория!

Един пробив реши първия сет. Осъществи го Ферер в последния десети гейм. През втората част 21-годишният Янович започна добре и проби съперника си, след което в поведе в резултата.

За опитен боец като Ферер обаче не представляваше проблем моментално да върне пробива за 2:2, след което взе психологическо и игрово предимство. Резултатът не закъсня и няколко минути по-късно Ферер вече имаше аванс от 5:2. До края на двубоя Янович успя да вземе още един сервис-гейм, но за повече младокът нямаше сили.

Титлата в Париж е сред най-значимите трофеи в кариерата на Ферер до момента. Трофеят е 7-и за 30-годишния испанец за годината и общо 18-и в кариерата му! Нито един тенисист не е спечелил повече титли през 2012-а от Ферер!

Иначе Янович напусна „Берси” под бурните аплодисменти на публиката. От понеделник полякът ще бъде №26 в ранглистата на АТР.

От своя страна Давид Ферер няма да има време да се наслади на титлата, тъй като ще участва в още два турнира до края на сезона. Идната седмица испанецът ще бъде в Лондон за финалния Мастърс на 8-те най-добри.

Освен това роденият във Валенсия тенисист ще бъде лидер и на отбора на Испания във финала за Купа „Дейвис”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини