Надя Петрова: Сервисът ми ще реши двубоя с Винчи



02-11-2012 22:07 | Станко Димов

Надя Петрова се класира за полуфинал на Qatar Airways Tournament of Champions по убедителен начин. Рускинята спечели и трите си двубоя от Група „Средец”, където бяха още Цветан Пиронкова, Мария Кириленко и Цзе Чжън. За да се класира за финал в София, Петрова ще трябва да се справи с Роберта Винчи, срещу която ще играе в събота вечер.  

„Винчи има много странен стил. Тя играе бекхенд с една ръка, излиза много на мрежата, използва много слайс. Може да наруши ритъма на всеки един съперник. Мисля, че ключовият фактор в двубоя между нас ще бъде началният ми удар. Настилката в София е бърза и ако сервирам добре, то тогава имам всички шансове да играя на финал”, коментира Петрова на пресконференция след успеха над Цветана Пиронкова.

„Не искам да мисля за финал и да говоря за него. Това, което мога да кажа е, че не обичам да играя срещу една състезателка два пъти в рамките на един турнир (бел. ред. Визира възможността да играе с Пиронкова на финал). Ако в неделя Пиронкова играе за титлата, то това ще бъде чудесна новина за българския тенис и феновете тук, които ще изпълнят залата. Ако победи Вожняцки – отново ще се получи страхотен мач”, сподели рускинята.

Запитана защо не излиза по-често на мрежата, Надя Петрова каза следното: „Просто е. Жените нямат началния удар на мъжете и не можем да печелим толкова лесни точки от сервис. За да изляза на мрежата аз трябва да съм подготвила и развила точката много добре. Ако просто изпълня сервис и след това моментално се втурна към мрежата ще видя как топката минава покрай мен и ми правят точка. Всички състезателки имат страхотни ретури в момента. Трудно е да се играе сервис-мрежа”.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ПИРОНКОВА – ПЕТРОВА

Екип на Tennis24.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини