Кой ще заложи на Любичич сега?



23-03-2010 12:24 | Станко Димов

Последният път, когато Иван Любичич победи всички по пътя си бе на турнир в Катар преди повече от 3 години. А последният му финал от "Мастърс" сериите бе в Маями през 2006. С оглед на тези факти смело мога да заявя, че едва ли някой в света е очаквал Любичич да спечели турнира в Индиън Уелс. 

 

Само с оглед на основната схема, за да триумфира Любичич трябваше да се изправи срещу последните двама шампиони в надпреварата (Надал и Джокович), и вероятно да играе на финал с Роджър Федерер. 

 

Разбира се възможният финал Федерер - Любичич не се състоя, но за сметка на това хърватинът пречупи последователно Джокович, Надал, а на финал и местния любимец Анди Родик. 

 

От понеделник Любичич не само че се изкачи до 13-а позиция в света, но със сигурност се завърна и в големия тенис. Пожелаваме му да се задържи по-дълго там, защото от това ще спечели тенисът като спорт. 

 

Със сигурност сензационен бе и победителят в схемата при жените. Триумфът на Йелена Янкович е меко казано шокиращ, имайки предвид трагичната форма на дългокраката сръбкиня. Подобно на Любичич, Йелена също напомни за себе си и даде заявка, че все още не е приключила с големия тенис, за разлика от сънародничката си Ана Иванович например. 

 

Разбира се трябва да отбележим факта, че в Индиън Уелс не играха може би двете най-добри състезателки на твърда настилка - сестрите Уилямс. 

 

В навечерието на турнира в Маями едно е сигурно - фаворитите отдавна са ясни и едни и също, но шампионите в последните месеци са много и различни. Надменният британец Анди Мъри ще трябва да защитава титла в схемата при мъжете, при жените пък отличието от миналата година заслужи Вика Азаренка. Кой кого ще разберем в следващите 10 дни. 

 

Станко Димов




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини