Пиронкова със страхотен обрат на старта в София!



30-10-2012 20:32 | Искрен Минчев

Най-добрата ни състезателка - Цветана Пиронкова стартира с победа Турнира на шампионките пред близо 5000 зрители в "Арена Армеец" София. Тя постигна обрат над китайката Цзе Чжън - 2:6, 6:4, 7:6(4) за над два часа и половина игра.

Първият сет премина изцяло под доминацията на китайката. Само за 25 минути тя поведе с убедителното 5:1 за съжаление на публиката в София. Пиронкова даде надежди на своите привърженици като върна единия от пробивите за 5:2. Радостта на всички по трибуните и по телевизията в страната обаче бе кратка, тъй като Чжън реализира нов пробив и затвори с 6:2 в своя полза.

Втората част започна оптимистично за българката. Тя успя да пробие на нула за 3:2 в своя полза. За съжаление сравнително бързо Чжън успя да възстанови равенството при 4:4. Българката запази спокойствие и убедително спечели следващите два гейма, което пък й донесе изравняване на сетовете - 6:4.

Българката запази увереността си след спечелването на втората част. Тя стартира повече от силно и поведе с 3:0, а пробивът бе постигнат на нула! Опитната китайка не се предаде и въпреки че часовникът вече отброяваше два часа игра, успя да се върне донякъде в сета. Тя спечели два поредни гейма и стопи преднината на Пиронкова до 3:2.

Пловдивчанката демонстрира характер и не се притесни от това. Тя реализира нов пробив за 4:2, който можеше да се окаже наистина важен в крайна сметка. След близо два часа и половина игра българката сервираше да затвори мача при 5:4. Малко по-късно тя обаче допусна конфузен пробив на нула за 5:5.

При 6:5 китайката бе само на две точки от победата, но българката изигра няколко много добри разигравания и вкара мача в решителен тайбрек. В него Пиронкова първа взе аванс от 4:2 при размяната на полетата, след като китайката допусна поредица грешки. Китайката продължи с грешките, включително и двойна такава, което доведе до 6:3 и три мачбола за Цвети. Още вторият бе реализиран след грешка на азиатката!

В сряда Пиронкова ще играе с Мария Кириленко около 18,15 часа!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини