Шарапова на полуфинал след страхотен обрат



25-10-2012 02:42 | Искрен Минчев

Мария Шарапова постигна втора победа в "бялата" група на заключителния за сезона турнир от WTA в Истанбул. Тя надигра Агниешка Радванска след 5:7, 7:5, 7:5 за над 3 часа игра. Така на практика рускинята си гарантира участие в следващата фаза и реализира своята осма победа над Радванска до момента.

"Това бе много изтощителен мач физически. Успях да се задържа в срещата и не допуснах негативните емоции да ме завладеят. Когато загубиш първия сет винаги има допълнително напрежение. Направих повече грешки от нужното.

"Целта ми е да спечеля мачовете си в групата и да отида на полуфинал. Като цяло съм много доволна от сезона си и ще бъде отличен завършек да се представя силно и на този турнир," коментира Шарапова в интервю на корта след срещата.

Самата Шарапова демонстрира за пореден път своя шампионски характер и не се притесни от загубата на първата част. Макар и много трудно тя успя да стигне до пълен обрат в срещата. За целта тя реализира цели 66 печеливши удара при 64 непредизвикани грешки. За сравнение Радванска завърши с 18 печеливши удара и 19 непредизвикани грешки.

Интересно е да се отбележи, че оттук нататък Виктория Азаренка има нужда от победа над Серина Уилямс, ако иска да е 100% сигурна, че ще остане на върха в световната ранглиста пред Шарапова.

Иначе Радванска стартира по-добре двубоя и спечели първия сет със 7:5. В него тя бе по-стабилна на корта и демонстрира много агресивна игра. Така, ако полякинята бе намерила начин да спечели мача, Виктория Азаренка щеше със сигурност да завърши годината като номер 1...

Във втория сет Радванска поведе с 4:2 и сякаш докосваше победата. В този момент Шарапова демонстрира шампионския си характер и постигна впечатляващ обрат до 5:4 в своя полза и сервис за сета! В този момент обаче за изненада на всички тя бе пробита на нула за 5:5. Вместо да се възползва от психологическия момент, Радванска допусна нов пробив и този път рускинята изравни сетовете след 7:5!

В решителния трети сет играта бе равностойна, но в крайна сметка Шарапова проби за 6:5. Тя не допусна изненада и затвори мача със 7:5 след 3 часа и 11 минути игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини